مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش:
همکاری با انجمن فولاد موجب تکمیل زنجیره تولید در کیش خواهد شد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: انعقاد تفاهمنامه همکاری میان مرکز نوآوری کیش و انجمن فولاد ایران موجب تکمیل زنجیره تولید و ایجاد ارزش افزوده قابل توجهی در این منطقه خواهد شد
به گزارش ایلنا؛ غلامحسین مظفری در آیین اختتامیه بیست و دومین سمپوزیوم فولاد ایران افزود: امروز شاهد تحولات علمی و پژوهشی در حوزه صنعت فولاد ایران هستیم.
مظفری برگزاری نشستهای تخصصی سمپوزیوم فولاد ایران با محوریت «چالشهای موجود در تامین مواد اولیه، تجهیزات، دانش فنی و توسعه زیرساختها در رقابت پذیری محصولات فولاد» را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: امیدورایم راه کارهای ارائه شده در زمینه چالشهای موجود جهت توسعه و گسترش صنعت فولاد ایران موجب هم افزایی میان انجمن فولاد ایران و فعالین این حوزه شود.
وی افزود: با رشد و توسعه در صنایع و با اتکا به اقتصاد غیر نفتی؛ تولید فولاد کشور از مرز ۳۰ میلیون تن عبور کرده و با بیش از ۸ میلیارد دلار صادرات توانستهایم نقش موثری در تامین نیازهای کشور ایفا کنیم.
رئیس هیأت مدیره سازمان منطقه آزاد کیش گفت: این صادرات نشان دهنده ظرفیت بالای کشور است و با ارائه بیش از ۱۶۰مقاله علمی و پژوهشی و با تعامل و هم افزایی با مراکز علمی دنیا و داخل کشور شاهده پیشرفت و توسعه صنعت فولاد ایران هستیم.
مظفری با بیان این که در بیست و دومین سمپوزیوم فولاد ایران در کیش؛ شرکتهای فناوری و دانش بنیان در حوزه فولاد حضور فعال و مستمر داشتند افزود: تحقق این مهم آغاز بسیار ارزشمند و نگاه اندیشمندانه ای است که در کنار تمام فعالیتها موجب شتاب گرفتن و رشد قابل توجهی در حوزه تولیدات فولاد ایران خواهد بود.
مظفری خاطرنشان کرد: منطقه آزاد کیش از نظر ظرفیت و زیر ساختهای مورد نیاز بستر مناسبی برای تمام فعالیتها است.
وی بر اهمیت نقش شهرک تخصصی و استقرار بیش از 37 شرکت دانش بنیان و همچنین بهره مندی 120 شرکت از خدمات و تسهیلات مرکز نوآوری کیش گفت: با توجه به این که شهرک تخصصی برای شرکتهای دانش بنیان که در مرکز نوآوری کیش مستقر شدند و برای تولید نیاز به زمین دارند این تسهیلات به آنان اختصاص داده خواهد شد.
مظفری با بیان این که در نمایشگاه فولاد ایران در کیش تفاهم نامه همکاری میان مرکز نوآوری و انجمن فولاد ایران به امضا رسید ابراز امیدورای کرد مشارکت با دانشگاهها و ارائه مقالات علمی و پژوهشی و حضور شرکتهای دانش بنیانی که در حوزه صنعت فولاد فعالیت دارند؛ می تواند پیوندی میان جزیره کیش و مجموعه فولاد کشور در قالب شرکتهای دانش بنیان باشد و این تعاملات بینالمللی، تحربه حضور در بازارهای بینالمللی را فراهم می کند.
مظفری گفت: در حوزه نفت و گاز مجموعههایی در این منطقه فعالیت می کنند که در ارائه خدمات فنی و مهندسی جز 4 کشور برتر در دنیا هستند.
وی در خصوص جلوگیری از فروش و صادرات مواد خام به خارج کشور افزود: در حال حاضر از مواد خام برای تولید و فولاد سازی کشور استفاده می شود و شرکت ذوب آهن اصفهان از جمله شرکتهای فعال در حوزه صنعت فولاد است که در ریل قطارهای پر سرعت و مترو به تولید انبوه رسیده است.
الزامات جدید برای موفقیت صنایع فولاد
رئیس هیأت مدیره انجمن آهن و فولاد ایران گفت: با مدیریت هوشمند در کل فرایند صنعت فولاد که سازگاری مناسبی با محیط زیست دارد؛ باید تولید مطابق با انتظار مشتری و بر اساس کیفیت باشد.
دکتر عباس نجفیزاده با بیان این که در صنعت فولاد تولید باید بر اساس کیفیت تولید کار، استحکام شکل پذیری، مقابله با خوردگی، کارایی و قیمت آن مناسب با انتظار مشتری باشد افزود: مدیریت هوشمند در فرایند صنایع فولاد برای به کارگیری انرژیهای پاک، پیاده سازی اتوماسیون منطبق با خط تولید و بهینه شدن هزینههای تولید از الزامات فعالیت موفق در جهان توسعه یافته است.
نجفیزاده در خصوص انطباق با ضوابط زیست محیطی گفت: با توجه به این که در بحران گرمایش زمین هستیم، باید از مواد و انرژی بهره لازم را برد و در راستای کاهش گازهای گلخانه ای گامهای موثری برداشت.
وی اظهار داشت: در طراحی از شروع تا انتها در مرحله نخست باید طراحی سبک با عمر طولانی و حداقل اتلاف مواد به صورت بازیافت و استفاده مجدد در نظر گرفته شود. خوشبختانه فولاد قابلیت بازیافت کامل دارد.
رئیس هیأت مدیره انجمن آهن و فولاد ایران خاطر نشان کرد: نزدیک به 34 میلیارد گیگا تن CO2 بر اثر فعالیت بشری ایجاد شده و از این مقدار 5 درصد متعلق به صنعت فولاد بود که در کل صنعت فولاد 24 درصد گاز گلخانه ای تولید می شود و حدود 21درصد انرژی صنایع را مصرف می کند.
وی درخصوص استفاده از فولادهای کیفی اظهار داشت: در حال حاضر در تمام صنایع بزرگ از آلمینیوم استفاده می شود. فولادهای نسل سوم جایگزین مناسب برای آن است که دارای استحکام و کیفیت بالایی بوده و موجب کاهش گازهای گلخانهای می شود.
نجفیزاده با اشاره به چرخه تولید فولاد که سازگاری با محیط زیست دارد گفت: باید سوختهای جایگزین را به جای زغال سنگ و مواد نفتی به کار گرفت تا انرژی مصرفی کاهش پیدا کند.
وی گفت: این موارد محقق نمی شود مگر این که مراکزی برای ارائه تکنولوژیهای مورد نیاز در این زمینه فعالیت داشته باشند.
وی در رابطه با نقش فولاد در اقتصادی جهانی افزود: در یک مطالعه علمی، مصرف کنندگان صنعت فولاد 7 صنعت کلیدی را مد نظر داشتند و در سال 2017 مبلغ کل فروش جهانی فولاد برابر 2 و نیم تریلیون دلار و تولید خام آن یک میلیون و 690 میلیون تومان و ارزش افزوده آن نزدیک به 500 میلیارد دلار بود. کل تعداد شاغلین در صنعت فولاد 6 و یک دهم میلیون نفر است که بهره وری هر فرد از این صنعت 80 هزار دلار و این سه برابر صادرات صنایع است.
نجفی زاده تصریح کرد: یعنی هر شخصی که در این حوزه شاغل است، بهره وری 80 هزار دلاری ایجاد میکند.
انعقاد تفاهمنامه همکاری مرکز نوآوری کیش و انجمن فولاد ایران
مرکز نوآوری کیش و انجمن فولاد ایران با انعقاد تفاهمنامه همکاری در آئین اختتامیه نمایشگاه فولاد ایران؛ این انجمن از تسهیلات صندوق نوآوری و امتیازاتی که برای شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته شده است بهرهمند میشود.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش شامگاه دوشنبه 14 مهر در حاشیه آئین گشایش بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی فولاد ایران و در بازدید از غرفههای این نمایشگاه بر لزوم اهمیت استقرار شرکتهای دانش بنیان در مرکز نو آوری کیش اشاره داشت و گفت: ظرفیتهای ایجاد شده از برگزاری بیست و دومین سمپوزیم فولاد ایران آغاز خوبی برای همکاریهای این دو مجموعه در جزیره کیش است.
مظفری با بیان این که انعقاد تفاهم نامه همکاری میان مرکز نو آوری کیش و انجمن فولاد ایران یک اقدام ارزشمند و تاثیر گذار در حوزه نوآوری و خلاقیت در صنعت فولاد کشور خواهد شد اظهار داشت: با حضور معاونت علمی ریاست جهموری، دانشگاههای برتر کشور و به ثبت رسیدن صندوق نوآوری در این مرکز به عنوان یکی از ظرفیتها و پتانسیلهای این منطقه در حوزه طرحهای نو آوری و خلاقانه برای شرکتهای دانش بنیان به شمار میرود.
وی افزود: بهره مندی شرکتهای دانش بنیان از تسهیلات 105 میلیارد تومان توانستند در مرکز تجهیزاتی ترمینال در حال ساخت فرودگاه کیش نقش مهمی را ایفا کنند از این رو جزیره کیش می تواند بستری مناسبی برای ارائه خدمات با کیفیت به داخل کشور و درآینده نزدیک به خارج از کشور باشد.
رئیس هیأت مدیره سازمان منطقه آزاد کیش گفت: در حوزه نفت و گاز مجموعههایی در این منطقه فعالیت می کنند که در ارائه خدمات فنی و مهندسی جز 4 کشور برتر در دنیا هستند.
مظفری خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مهم انجمن فولاد ایران در آینده گسترش فعالیتهای خود در حوزه صنعت فولاد ایران است و معاونت علمی ریاست جمهوری و مرکز نوآوری کیش از صنعت فولاد ایران در این مرکز حمایت می کند.
ایجاد دفاتر نمایندگی فعالان حوزه صنعت فولاد در کیش
سازمان منطقه آزاد کیش با حمایت و تسهیل امور اداری و بهره گیری از ظرفیتهای قانونی، شرایط مناسبی برای فعالیت و ایجاد دفاتر صاحبان و متولیان حوزه صنعت فولاد در این منطقه فراهم میکند.
علی مقدس زاده، با بیان این که سازمان منطقه آزاد کیش برای رشد و پویایی اقتصاد کشور از فعالین حوزه صنعت فولاد کیش حمایت می کند گفت: جزیره کیش با پتانسیلها و ظرفیتهایی که در حوزههای مختلف گردشگری، اقتصادی و صنعتی دارد شرایط و بسترهای لازم برای ایجاد دفاتر متولیان حوزه صنعت فولاد برای فعالیت در این منطقه را تسهیل میکند.
مقدس زاده بر لزوم اهمیت سرمایهگذاری در حوزه صنعت فولاد کشور اشاره داشت و گفت: تداوم برگزاری نشستهای تخصصی و نمایشگاه صنعت فولاد در کیش می تواند دستاوردهای خوبی را در این حوزه به دنبال داشته باشد.
وی در خصوص برگزاری نشستهای تخصصی که موجب تبادل اطلاعات، اخبار، هماهنگی و هم فکری صاحبان صنایع با مسئولین دولتی خواهد شد اظهار داشت: طبق بررسیهای انجام شده نتایج خیلی خوبی پس از برگزاری هر سمپوزیوم کسب شده است و این مهم یکی از ظرفیتهای موجود برای سرمایه گذاری در جزیره کیش است.
وی با بیان این که نتایج مفید تبادل اطلاعات، هم فکری و هماهنگی برای اقتصاد عمومی حائز اهمیت است تصریح کرد؛ صنعت عظیم فولاد به عنوان یکی از صنایع فعال در این حوزه می تواند جایگزین نفت و فعالیتهای اقتصادی در حوزه نفت شود.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به این که محور توسعه اقتصادی کیش گردشگری است اما در حوزههای مختلف اقتصادی و سرمایه گذاری فرصتهای خیلی خوبی برای سرمایه گذاران در زمینههای صنعت، تجارت، تولید اعم از تولیدات صنعتی و غیر صنعتی، فراهم شده است افزود: با توجه به این که جزیره کیش دارای ۶ شهرک صنعتی است و بیش از ۸۵۰ فرصت شغلی ایجاد شده است؛ تا کنون ۵۶۳۲نفر اشتغال در شهرکهای صنعتی وجود دارد که بر اساس آخرین امار تا پایان شهریور امسال، نسبت به شش ماه نخست سال ۹۸ هیفده درصد رشد داشته است.
مقدس زاده با بیان این که در شرایط اقتصاد کنونی تحت تاثیر تحریمهای غرب هستیم در حوزه ایجاد اشتغال و تولید با مشکلاتی مواجه هستیم گفت: بیش از ۲۵ درصد واحدهای صنعتی کشور فعال و در حال اشتغال هستند ولی در کیش بیش از ۶۵ درصد واحدهای صنعتی در زمینههای مختلف از جمله تولید دارو، صنعتی غیر آلاینده در این منطقه فعال هستند و خوشبختانه شاهده رشد چشم گیری در زمینه فعالیتهای صنعتی و اقتصادی در جزیره کیش هستیم.
مقدس زاده در رابطه با شرکتهایی که در جزیره کیش تاسیس می شوند؛ ۲۰ سال از معافیت مالیاتی بر خور دارند اظهار داشت: تولید کنندگانی که در کیش واحدهای صنعتی و تولیدی ایجاد می کنند برای ورود مواد اولیه تعرفه گمرکی و برای صادرات محصولات تولیدی به خارج از کشور تعرفه تولیدی ندارند بنابراین مشوقهای موجود در این منطقه زمینههای اقتصادی و فرصتهای سرمایه گذاری را برای فعالان اقتصادی مهیا کرده است.
هماندیشی، زمینهساز دستیابی به استراتژی راهبردی در صنعت فولاد
در ادامه این سمپوزیوم دبیر علمی بیست و دومین سمپوزیوم فولاد ۹۸ کیش، نشست هم اندیشی علمی را در حوزه صنعت فولاد در کشور کم نظیر عنوان کرد و گفت: همکاری و همافزایی در این حوزه، می تواند به راهبردی و استراتژی صنعت فولاد در کشور منتج شود.
عبدالمجید اسلامی در خصوص ۲۲ امین همایش پژوهشگران فولاد کشور تحت عنوان سمپوزیوم ۹۸ با محوریت چالشهای موجود در تامین مواد اولیه، تجهیزات، دانش فنی و توسعه زیر ساختها در رقابت پذیری محصولات فولاد افزود: پس از فراخوان اعلام شده بیش از ۳۱۷ مقاله علمی و پژوهشی در حوزههای مختلف از جمله تولید آهن، فولاد سازی، ریخته گری، انجماد، جوش کاری، خواص فیزیکی، مکانیکی، خوردگی، آنالیز عیوب، مدیریت محیط زیست، اتوماسیون سیستمهای صنایع، شبیه سازی، مرتبط با صنعت فولاد به دبیرخانه انجمن آهن و فولاد ارسال شده است
دبیر علمی بیست و دومین سمپوزیوم فولاد ۹۸ ایران با بیان این که انتخاب از میان مقالههای ارسالی پس از داوری و بررسی توسط سه داور متخصص در حوزه مربوطه انجام شد اظهار داشت: از این تعداد مقاله ارسالی ۱۶۱ مقاله به عنوان مقالات علمی و پژوهشی و ۶۵ مقاله به عنوان گزارشهای صنعتی و فنی مورد پذیرش قرارگرفت.
گفتنی است؛ بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی فولاد ایران (سمپوزیوم فولاد) پس از هفت ماه تاخیر ناشی از شیوع ویروس کرونا، با حضور254 شرکت داخلی و خارجی از 14 مهر در مساحت 17000 مترمربع در محل نمایشگاههای دائمی کیش به مدت سه روز برگزار شد.
فریدون واعظ زاده، مدیر روابط عمومی انجمن آهن و فولاد ایران گفت: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا تنها 4 شرکت خارجی از دو کشور آلمان و اسپانیا به همراه 250 شرکت داخلی در نمایشگاه حاضر شدند.
وی افزود: محصولات ارائه شده در این نمایشگاه شامل تجهیزات خطوط تولید، مواد اولیه، فرآوردههای دیرگداز، روانسازها و... است و علاقمندان می توانند از 14 تا 16 مهر هر روز از ساعت 17 تا 22 در محل نمایشگاه حضور یابند.
وی حامیان اصلی این نمایشگاه را مجتمع فولاد مبارکه، شرکت ذوب آهن اصفهان، شرکت فولاد خوزستان، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، شرکت فولاد آلیاژی ایران، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، شرکت سرمایه گذاری توسعه گل گهر، شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر، شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان عنوان کرد.
وی همچنین حضور 27 شرکت از500 شرکت برتر کشور در سال جاری بر اساس رتبه بندی سازمان مدیریت صنعتی را از ویژگیهای عمده و شاخص این نمایشگاه برشمرد و گفت: این نمایشگاه بزرگترین نمایشگاه تخصصی فولاد ایران طی 15 سال اخیراست.
مدیر روابط عمومی انجمن آهن و فولاد ایران در خصوص وزارتخانهها، سازمانها و موسسات و یا کشورهای شاخص مشارکت کننده داخلی یا خارجی در این نمایشگاه گفت: شرکتهای ملی فولاد ایران، شرکت ملی صنایع مس ایران، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، ذوب آهن اصفهان، فولاد خوزستان، تهیه و تولید مواد معدنی ایران، فولاد آذربایجان، مجموعه شرکتهای گل گهر، فولاد کاوه جنوب کیش، فولاد خراسان، سنگ آهن مرکزی ایران، چادرملو، آهن و فولاد غدیر ایرانیان، آهن و فولاد ارفع، پامیدکو، فولاد میانه، 20 شرکت از500 شرکت برتر کشور در سال جاری بر اساس رتبهبندی سازمان مدیریت صنعتی هستند که رتبه و اسامی آنان در نمایشگاه منتشر خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید