معاون فرهنگی،گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد گفت: مدیریت ارزشمند سازمان منطقه آزاد کیش سیاست‌ها و و رویکردهای منطقه را در راستای عملی کردن بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری برنامه‌ریزی کرده است.

به گزارش ایلنا؛  محمدرضا رستمی معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیر خانه شورای عالی مناطق آزاد در هشتاد و هفتمین شورای اداری منطقه آزاد کیش با بیان این که با تاکید مقام معظم رهبری وارد فصل جدیدی در نظام جمهوری اسلامی ایران شده ایم گفت: ما می‌توانیم متناسب و متناظر با قوانین و مقرراتی که در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی وجود دارد؛ اجرای مفاد ذکر شده در بیانیه گام دوم انقلاب را در مناطق آزاد تسریع بخشیده و به تبع آن بهره مضاعفی از فضای ایجاد شده ببریم.

رستمی گفت: دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور در چهار حوزه فرهنگی ـ اجتماعی، صنعتی، اقتصادی و گردشگری مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب، جهتگیری‌های موجود در این بیانیه را احصا کرده و برای هرکدام از راهبردها و رویکردهای بیانیه و بر اساس اسناد بالادستی مناطق آزاد، سیاست‌ها و برنامه اقدام و عمل مناسب را تعیین و طراحی کرده است.

وی با اشاره به اینکه نقش هر منطقه آزاد در عملیاتی کردن برنامه اجرای بیانیه گام دوم مشخص شده است گفت: هم اکنون منطقه آزاد کیش در این زمینه پیشگام شده و گام اول را در اجرای برنامه‌ها و پیاده سازی سیاست‌های این سند برداشته است.

معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: آنچه در این بیانیه بر آن تاکید شده، نگاه تمدنی است و این نگاه قرار است در تمام عرصه‌ها در نظام جهانی حضور مؤثری داشته باشد.

رستمی با تاکید بر اینکه قانون و مقررات مناطق آزاد هم بر همین مبنا پایه ریزی شده است گفت: مناطق آزاد کشور با کمک قوانین مخصوص خود می‌تواند در حوزه‌های صادرات و ارتباطات جهانی، اقتصادی و گردشگری، انتقال فناوری‌ها و انتقال دارایی‌های ملموس و ناملموس کشور، نقش آفرینی موثری داشته باشد و به تقویت قدرت نرم و قدرت سخت کشور در نظام جهانی کمک کند.

وی با اشاره به سه سرمایه مهم و راهبردی مطرح شده در این بیانیه اظهار داشت: بحث ایمان و اعتقاد، جوانان به عنوان مهم ترین سرمایه در کشور و نیز سواحل دریایی از جمله موارد و موضوعاتی است که در این بیانیه به آن تاکید شده است. ما در مناطق آزاد و به خصوص در منطقه آزاد کیش در هر سه موضوع سرمایه‌های ارزشمندی داریم و تفاهم نامه با دانشگاه صنعتی امیر کبیر در خصوص تاسیس شتابدهنده صادراتی، صنایع خلاق و دانش بنیان در جزیره کیش که امروز به امضاء رسید نیز فرصت بیشتری را برای حضور جوانان و ارائه خلاقیت‌ها و نوآوری‌های و فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی آنها را فراهم می کند.

رستمی به دو موضوع انتقادی مورد نظر رهبری از جمله «نارضایتی عدالتی» و «نارسایی در تبلیغات درونی و بیرونی کشور» اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری این دو را به عنوان یک نقطه ضعف و تصویر غلطی که در جامعه بین المللی از ایران ساخته می شود؛ می دانند.

وی گفت: بر اساس گزارش‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش، خوشبختانه شاخص‌های عدالت در این منطقه قابل دفاع، ارزشمند و پیشرو است. در حوزه تبلیغات و افزایش قدرت نرم کشور برنامه راهبردی در دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تحت عنوان «برنامه راهبردی برندسازی مناطق آزاد» برای حضور در عرصه‌های جهانی تدوین شد و مراحل اجرایی آن آغاز شده است.

رستمی افزود: نکته جالبی که در بازدید آقای دکتر همتی نیز به آن اشاره شد این است که مقامات ارشد کشور هم، کیش را بیشتر به عنوان یک مکان گردشگری می شناسند تا به سایر ظرفیت‌ها و سرمایه‌های اقتصادی و صنعتی. این نکته بیانگر این است که باید در حوزه تبلیغات به ویژه در بحث برندسازی در همه حوزه‌ها در کشور از جمله در مناطق آزاد که باید در همه زمینه‌ها پیشرو و پیشران باشند؛ گام‌های موثری برداریم.

وی به حوزه صنایع خلاق در مناطق آزاد کشور اشاره کرد و گفت: یکی از سیاست‌های جدید مناطق آزاد که در دوره حضور جناب آقای دکتر بانک شروع شد موضوع صنایع خلاق بود. بر اساس ماموریت‌ها و قوانین از جمله قانون چگونگی تأسیس و اداره مناطق آزاد از جمله بحث توسعه اقتصادی، صنعتی، فناوری‌ها و توسعه فرهنگی گام‌های موثری در توسعه صنایع فرهنگی برداشته شده بود اما به مقوله اقتصاد فرهنگ، صنعت فرهنگ و صنایع خلاق توجه چندانی نشده بود که این امر به عنوان یک اولویت در دوره جدید مدیریت در مناطق آزاد انتخاب شد و در دستور کار قرار گرفت. رستمی ادامه داد: در اقتصادجهان، 3 درصد جی. دی. پی جهانی به صنایع فرهنگی و صنایع خلاق اختصاص دارد که ما در چارچوب‌های سیاستگذاری و برنامه ریزی و اقدامات خود در کشور توجهی چندانی به این امر نداشته ایم اما در دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد این موضوع به عنوان یک اولویت اقتصادی در نظر گرفته شده و برای تمامی حوزه‌های مرتبط با صنایع خلاق، سیاستگذاری‌ها شروع شده و براساس این سیاست‌ها، برنامه‌ها و فعالیت اجرایی هم طراحی شده است.

وی در پایان گفته‌های خود در نشست شورای اداری منطقه آزاد کیش، ایجاد و شکل‌گیری شتاب‌دهنده‌هایی در جهت جذب کارآفرینان، نوآوران و گروه‌های خلاق، از جمله اولویت‌ها در این زمینه اعلام کرد و گفت: مناطق آزاد از این شتاب‌دهنده‌ها حمایت می‌کنند تا بتوانند ایده‌ها و خلاقیت‌های خودشان را به موضوعات قابل اجرا تبدیل کنند و فعالیت خود را در این عرصه ادامه دهند که به همین منظور که امروز شکل‌گیری اولین شتاب‌دهنده صادراتی صنایع خلاق در کیش شاهدی بر این مدعا است.