پس از بازدید از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ابلاغ شد
دستور رهبر معظم انقلاب برای ساماندهی وضع کاغذ
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز از سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید کردند.
به گزارش ایرنا، حضرت آیتالله خامنه ای در این بازدید در فضایی صمیمانه با ناشران گفت و گو کردند.
در این بازدید، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محسن جوادی معاون فرهنگی و رییس نمایشگاه کتاب تهران، ایشان را همراهی میکردند.
پس از این دیدار، معاون امور ویژه دفتر مقام معظم رهبری فرمایشات ایشان مبنی بر پیگیری وضع کاغذ و ساماندهی این موضوع را به وزرای ارشاد و صنعت ابلاغ کرد.
وحید حقانیان، معاون امور ویژه دفتر مقام معظم رهبری، پس از پایان بازدید حضرت آیت الله خامنه ای، با حضور در جلسه مشترک وزرای صنعت و ارشاد که در ابتدای بازدید وزیر صنعت از نمایشگاه بین المللی کتاب تشکیل شده بود، دغدغه های رهبر انقلاب درباره موضوع کاغذ و اثرات آن بر حوزه نشر را به اطلاع وزرای صنعت و ارشاد رساند.
پس از ابلاغ دستور مقام معظم رهبری، جلسهای با حضور رحمانی و صالحی وزاری صنعت و ارشاد و مسئولان مرتبط در دو وزراتخانه و نمایندگان از صنف نشر در محل نمایشگاه کتاب برگزار شد.
وزیر صنعت: قیمت کاغذ کنترل میشود
وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب در پاسخ به درخواست مدیران نشر برای اتخاذ تصمیم درباره قیمت کاغذ، از پیگیری برای کنترل قیمت کاغذ در نشست مشترک و مذاکره با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.
«رضا رحمانی» در نشست بررسی مشکلات چاپ و نشر با حضور «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه نمایشگاه کتاب در محل مصلای امام خمینی (ره) تهران افزود: قیمت کتاب در سال جدید افزایش یافته که دلیل آن بالارفتن قیمت کاغذ است؛ در این زمینه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مذاکراتی داشتیم تا مشکل حل شود. وی موضوع تخصیص ارز 4200 تومانی برای کاغذ در سال 97 را یادآور شد و افزود: امسال هم تلاش می شود با اجرای اقداماتی از افزایش قیمت کاغذ و در نتیجه کتاب جلوگیری شود و به بازار نشر کتاب کمک کنیم.
بنابراین گزارش، سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «خواندن توانستن است» چهارم اردیبهشت 98 کار خود را در مصلی امام خمینی (ره ) آغاز کرد و تا 14 اردیبهشت ماه دایر است.
در سی و دومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سه هزار و 200 ناشر با حدود 437 هزار کتاب شامل دو هزار و 400 ناشر داخلی با 300 هزار عنوان کتاب و حدود 800 ناشر خارجی از 30 کشور جهان با 137 هزار عنوان کتاب حضور دارند.
چین به عنوان میهمان ویژه این دوره نمایشگاه کتاب، 94 ناشر را با چهار هزار عنوان و 15هزار جلد کتاب به نمایشگاه آورده است. همچنین 20 نویسنده، پژوهشگر، تصویرگر و 50 مدیر فروش حق تالیف کتاب، امسال در غرفه میهمان ویژه (چین) حضوری فعال دارند.
در بخش ناشران عمومی حدود 14 هزار متر مربع فضا برای حضور 988 ناشر تدارک دیده شده است که 141هزار و 861 عنوان کتاب را عرضه خواهند کرد.
در بخش کودک و نوجوان نیز 251 ناشر در فضایی به وسعت حدود 6 هزار متر مربع، 24هزار و 13 عنوان کتاب را عرضه می کنند. در بخش دانشگاهی نیز 428 ناشر در فضایی بیش از 6 هزار و 235 متر مربع، 60 هزار و13عنوان کتاب را در سالن های کاملا مسقف زیر چادر به نمایش و فروش گذاشته اند.
همچنین در سالنهای آموزشی 97 ناشر در فضای حدود سه هزار و 231 متر مربع به ارائه 17 هزار و 445 عنوان کتاب پرداخته اند.
دیدگاه تان را بنویسید