نگاهی به دو حریف تدارکاتی تیم ملی در فیفادی
بحرانزدگان!
آریا رهنورد
رقبایی که در فهرست دیدارهای تدارکاتی تیم ملی ایران قرار میگیرند، تیمهایی نهچندان مقتدر هستند. وجه اشتراک مهم این تیمها این است که زمانی در جام جهانی بودهاند اما برای دو دهه، خبری از حضور آنها در این تورنمنت نشده است. نه بلغارستان و آن گذشته باشکوه و نه آنگولا و سابقه تساوی با ایران در جام جهانی، ترکیبهای جذابی برای ایستادن روبهروی تیم قلعهنویی ندارند. امیر هم درست به سبک و سیاق دوره قبلی حضورش در تیم ملی، ظاهرا قرار است نتایجش در دیدارهای تدارکاتی را بشمارد و به شکست نخوردن در چنین دیدارهای سادهای افتخار کند!
بلغارستان یکی از دو تیمی
است که قرار است در دیداری تدارکاتی روبهروی تیم ملی ایران قرار بگیرد. آنها از سالهای طلایی فوتبالشان فاصله بسیار زیادی دارند و بعید به نظر میرسد که رقیب خطرناکی برای تیم ملی ایران باشند و محک خوبی برای ایران ایجاد کنند
بلغارستان
تیم ملی بلغارستان در رده هفتاد و هفتم رنکینگ فیفا دیده میشود. کشوری که در دهه 90 میلادی به لحاظ فوتبالی در اوج بود و حتی موفق شده بود به جمع 10 تیم برتر رنکینگ فیفا نیز راه پیدا کند. بلغارستان سابقه حضور در هفت دوره مختلف جام جهانی را دارد. این تیم بین سالهای 1962 تا 1974 در چهار دوره پیاپی جام جهانی شرکت کرد. از آن به بعد اما این کشور فقط در سه دوره از این جام حاضر بوده است. جام جهانی 1994، نقطه اوج فوتبال بلغارستان بود. سالی که آنها توانستند به جمع چهار تیم برتر جام جهانی نیز راه پیدا کنند. جام جهانی 1998 اما آخرین حضور این کشور در مهمترین تورنمنت دنیای فوتبال بوده است. این تیم حتی در اروپا نیز تیم قابل اعتنایی به نظر نمیرسد. چراکه فقط در دو دوره از جام ملتها شرکت کرده و در همان دو دوره نیز نتوانسته از مرحله گروهی رد شود. در نتیجه فوتبال بلغارستان، اصلا سالهای خوبی را پشت سر نمیگذارد. حتی اگر صعود به جام جهانی یا یورو را یک موفقیت بزرگ بدانیم، فوتبال بلغارستان در دو دهه گذشته هیچ موفقیتی نداشته است. فوتبال بلغارستان در گذشته، نامهای بسیار بزرگی مثل هریستو استویچکوف یا دیمیتار برباتوف داشته اما در حال حاضر، ستاره چندان مهمی در این تیم دیده نمیشود. در فهرست نفرات دعوت شده بلغارها برای دیدار با ایران، چهرههای سرشناس زیادی وجود ندارند. ایلیا گورف شاید مهمترین استعداد جوان این کشور است که برای لیدزیونایتد به میدان میرود. سرمربی تیم ملی بلغارستان، بازوبند کاپیتانی را به کیریل دوسپدوف سپرده است. بازیکنی که در فوتبال یونان حضور دارد. هدایت تیم ملی بلغارستان را میدن کریستاییچ بر عهده دارد. فوتبالیستی که خودش برای تیم ملی صربستان بازی میکرد و در رده باشگاهی نیز سالهای بسیار موفقی را در بوندسلیگا پشت سر گذاشت. او برای مدتی سرمربی تیم ملی صربستان نیز بود و حالا امیدوار است که بتواند بلغارها را به رقابتهای یورو 2024 برساند. در مجموع بلغارستان هم تیمی نیست که محک خوبی برای تیم ملی ایران ایجاد کند. آنها از سالهای طلایی فوتبالشان فاصله بسیار زیادی دارند و بعید به نظر میرسد که رقیب خطرناکی برای تیم ملی ایران باشند.
آنگولا، یک تصویر آشنا!
آنگولا، آخرین حریف تیم ملی ایران در جام جهانی 2006 بود. آنها در حقیقت آخرین رقیب تیم ملی در دوران مربیگری برانکو به شمار میرفتند. ایران در آن جام موفق به شکست دادن این تیم نشد و نهایتا یک مساوی از آنگولا گرفت. تیمی که حالا در قامت یک رقیب تدارکاتی روبهروی تیم ملی ایران به زمین مسابقه خواهد رفت. جام جهانی 2006 تنها حضور تاریخ قوچهای سیاه در این تورنمنت بوده است. آنها موفق نشدند به آخرین دوره جام ملتهای آفریقا صعود کنند و به طور معمول نیز در دور گروهی این تورنمنت حذف میشوند. بزرگترین موفقیت آنگولا در جام ملتهای آفریقا، سال 2010 به دست آمد. جایی که آنها میزبان جام بودند و به یکچهارم نهایی نیز صعود کردند. نوریو فورچونه که در فوتبال بلژیک توپ میزند، یکی از معدود ستارههای سرشناس آنگولا به شمار میرود. این تیم البته هلدر کاستا را در لیدز یونایتد و ایوان کاوالیرو را نیز در لیل فرانسه دارد. به لحاظ داشتن مهرههای جذاب، شاید آنها نسبت به بلغارستان حریف بهتری برای تیم ملی ایران باشند. از نظر رنکینگ اما قرار گرفتن در رده 116 فیفا، اصلا اتفاق خوبی برای این کشور نیست. آنگولا به لحاظ رنک از بین همه رقبای تدارکاتی ایران در دوران قلعهنویی، فقط از افغانستان شرایط بهتری دارد. این کشور در همه تاریخش هرگز وارد 40 تیم برتر رنکینگ فیفا نشده است. هدایت آنگولا معمولا به مربیانی از پرتغال یا برزیل سپرده میشود. همین حالا نیز پدرو سوارش گونسالوش، سرمربی این تیم به شمار میرود. مردی که سابقه حضور در فوتبال باشگاهی پرتغال را دارد اما در هشت سال گذشته در آنگولا حضور داشته و کارش را در این کشور از تیمهای پایه شروع کرده است. آنگولا به عنوان یک تیم فیزیکی، روبهروی ایران قرار خواهد گرفت اما کیفیت ستارههای تیم ملی ایران به هیچ وجه قابل مقایسه با مهرههای این تیم به نظر نمیرسد. در نتیجه ایران به احتمال زیاد یک برد بیدردسر دیگر در نبردهای تدارکاتی را در این بازی به دست خواهد آورد.
دیدگاه تان را بنویسید