عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:
اگر ترامپ از زبان نرم و لطیف استفاده کند، با او مذاکره میکنیم
![اگر ترامپ از زبان نرم و لطیف استفاده کند، با او مذاکره میکنیم](https://static1.toseeirani.ir/thumbnail/DkEjDrZyiiNe/xBsWioF62eYGs_ZiuP0zXEkSUM5jven1O2d9YtBDYwh4Apf5-3Cqf9h57qLuND84PVyFofO-pmBd3-bDzxbFvkB0a5xZ0RyWFE5zR-k0g2Ndc7a5_4Fqqg,,/%D8%B9%D8%B6%D9%88-%DA%A9%D9%85%DB%8C%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86.jpg)
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این که اگر ترامپ بهجای زبان زور و قلدری، از زبان نرم و لطیف استفاده کند، میتوانیم با او مذاکره کنیم، به دیدهبان ایران گفت: در عرصه سیاست، دعواهای تند و تیزی مثل دعوای کنونی ایران و آمریکا، میتواند به مصالحه ختم شود.
احمد بخشایش اردستانی، با تاکید بر این که هدف ترامپ خلع سلاح ایران است و میخواهد ماجرای لیبی را برای ما تکرار کند، افزود: برخی کارشناسان که نظر شخصی من نیز به آنها نزدیک است معتقدند که ما چه بمب اتم داشته باشیم، چه نداشته باشیم، تحریمها ادامه پیدا میکند، بنابراین بهتر است بمب داشته باشیم و تحت تحریم باشیم، نه این که دستمان از سلاح هستهای خالی باشد و تحت تحریم هم باشیم.
وی توضیح داد: با توجه به این که رهبر انقلاب اسلامی در این زمینه موضع مشخصی را اعلام کردند، ما باید صدای واحد را از ایران به جهان مخابره کنیم. ما هم پشتیبان رهبر خودمان هستیم و این کلام ایشان که مذاکره با آمریکا، هوشمندانه و عقلانی نیست، برای ما فصل الخطاب است. نماینده اردستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اقدامات اخیر دولت آمریکا درباره ایران را میتوان در قالب سناریوهای گوناگونی مورد بررسی قرار داد؛ یکی از سناریوهای محتمل این است که آمریکاییها قصد دارند ایران را بترسانند و قدرت خودشان را به رخ ما بکشند و محاسبه ذهنیشان این است که ایران ضعیف شده است که اگر چنین تفکری دارند، قطعا در اشتباه هستند و کار اشتباهی هم انجام دادند؛ زیرا تا پیش از اظهارات اخیر ترامپ، هم افرادی که موافق مذاکره با آمریکا بودند و هم افرادی که مخالف این کار بودند، صدایشان در عرصه سیاسی ایران بلند بودند، اما موضعگیریهای اخیر رئیسجمهور آمریکا، دو گروه موجود در داخل کشورمان را با یکدیگر همنظر کردند و هر دو گروه تاکید کردند که هدف ترامپ از انجام مذاکره، خلع سلاح ایران است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: منظور از خلع سلاح ایران، این است که برنامه هستهای آن کاملا متوقف شود، برنامه موشکیاش تضعیف و محدود شود و نفوذش در منطقه نیز کاهش محسوسی پیدا کند. آمریکا قصد دارد که به چنین هدفی دست پیدا کند و در چنین شرایطی، جای طرح این پرسش وجود دارد که آمریکاییها که ۱۴ هزار کیلومتر از ما فاصله دارند، در این منطقه چه کار میکنند؟ احتمال دارد که آمریکا بخواهد ماجرای لیبی را برای ایران تکرار کند، یعنی ابتدا ما را تضعیف کند، بعد بخواهد که به ما حمله کند تا هم به امنیت مردم ما را آسیب بزند و هم ما را تسلیم کند؛ در این شرایط، منطقی است که ما به زحمت موجود یعنی تحریمها و مشکلات اقتصادی ناشی از آن بسازیم تا زحمت بیشتری که میتواند ناشی از بمباران آمریکا باشد، گریبانگیرمان نشود.
بخشایش اردستانی با بیان این که انقلاب ایران، گفتمانی و فرهنگی بوده است و ما اهل مذاکره هستیم، به دیده بان ایران گفت: ایرانیها از مذاکره و صحبت کردن فراری نیستند، اما از قلدری و شنیدن حرف زور بدشان میآید. به همین دلیل، مقامات دولت ما تاکید کردهاند که تحت فشار حاضر به انجام مذاکره نیستند؛ بنابراین اگر رئیسجمهور آمریکا بهجای زبان زور و قدرت، از زبان نرم و لطیف استفاده کند، میتوان با او مذاکره کرد. اگر ترامپ واقعا قصد انجام مذاکره دارد و میخواهد تحریمها را لغو کند و به قول خودش کمک کند که ایران کشور بزرگ و رو به پیشرفتی باشد، چرا همزمان با این اظهارات خود، بخشنامهای امضا میکند که براساس آن، تحریمهای اقتصادی موجود علیه کشورمان، تشدید میشود؟
دیدگاه تان را بنویسید