در بحبوحه خشم گسترده علیه طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن اهالی نوار غزه و سیطره آمریکا بر این منطقه، ایمانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در مصاحبه با شبکه خبری «سی.ان.ان» مخالفت خود را با این طرح اعلام کرد و خواستار احترام به فلسطینی‌ها شد. 

او روز سه‌شنبه گفت: نمی توانید به ۲ میلیون نفر بگویید جابجا شوند. رویکرد درست به این زمینه دنبال کردن یک رویکرد سیاسی است و یک رویکرد ملک و املاکی. برپایه این گزارش، دولت فرانسه با طرح آوارگی فلسطینی ها مخالفت و سخنگوی آن چنین اقدامی را «بی ثبات کننده در خاورمیانه» توصیف کرده است. مقامات کشورها و جامعه بین المللی طرح ترامپ علیه نوارغزه را محکوم کرده اند. 

دبیر کل سازمان ملل نیز به ترامپ درباره «پاکسازی قومی» در نوار غزه هشدار داده است. در بین کشورهای غرب اروپا، فقط خرت ویلدرز سیاستمدار راست افراطی هلند طرح ترامپ را تایید کرده است. والتر اشتاین مایر رئیس جمهوری آلمان ایده ترامپ را «غیرقابل قبول» توصیف کرده و آنالنا بائربوک وزیرخارجه این کشور گفته است این طرح «موجب درد ورنج جدید و نفرت جدیدی خواهد شد». 

این مواضع در حالی مطرح شده که، وزارت امور خارجه چین هم دیروز (چهارشنبه) مخالفت خود با طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای «کوچاندن اجباری» فلسطینیان از خانه‌های خود در غزه را تکرار کرد. خبرگزاری فرانسه با انتشار این مطلب گزارش داد که «گوئو جیاکون» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک نشست خبری در این‌باره گفت: غزه متعلق به فلسطینیان و بخش جدایی‌ناپذیر قلمرو فلسطین است. ما با کوچاندن اجباری مردم غزه مخالفیم. 

 احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در جلسه‌ای در حاشیه فعالیت‌های نشست جهانی دولت‌ها در دبی گفت: نمی‌توانم بگویم که دونالد ترامپ به فکر گرفتن خاورمیانه است اما به نظر من بر ساکنان غزه فشار می‌آورد. جهان عربی، مصری‌ها، اردنی‌ها و و عربستانی‌ها و تمام قدرت‌های تاثیرگذار در این منطقه باید مسئله فلسطین را عادلانه حل کنند. طرح‌های آمریکا از نظر فلسطینی‌ها و اعراب کاملا مردود است.

این در حالیست که یک منبع فلسطینی گفت میانجی‌گران قطری و مصری «به‌شدت در حال تلاش» هستند تا بحران مربوط به توافق آتش‌بس غزه را حل کنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، جنبش مقاومت فلسطین (حماس) اعلام کرده است که اسرای صهیونیست را طبق برنامه قبلی در روز شنبه آزاد نخواهد کرد و اسرائیلی‌ها نیز در مقابل تهدید کرده‌اند که جنگ را از سر 

خواهند گرفت. 

این منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود، گفت: «میانجی‌گران از قطر و مصر با طرف آمریکایی در تماس هستند. آن‌ها به ‌شدت تلاش می‌کنند تا این بحران را حل کرده و اسرائیل را وادار کنند پروتکل بشردوستانه توافق آتش‌بس را اجرا کرده و مذاکرات برای مرحله دوم را آغاز کند». 

در این خصوص، جنبش حماس اعلام کرد هیئتی از این جنبش با ریاست «خلیل الحیه» رئیس حماس در نوار غزه وارد قاهره شد و دیدارهایی را با مسئولان مصری برای پیگیری اجرای توافق آتش بس و تبادل اسرا از طریق کمیته‌های فنی و میانجی‌ها آغاز کرد. 

در این راستا سخنگوی حماس به تلویزیون العربی گفت: اسرائیل از اجرای برخی بندهای توافق آتش بس شانه خالی می‌کند. موضع ما واضح است و زبان تهدیدات آمریکا و اسرائیل را نمی‌پذیریم. وی گفت: اسرائیل باید به اجرای بندهای توافق آتش‌بس پایبند باشد تا اسرا آزاد شوند. تماس‌هایی با کشورهای میانجی برای تکمیل اجرای توافق آتش بس برقرار شده است. این سخنگو گفت: وعده‌هایی از سوی میانجی‌ها برای ملزم کردن اسرائیل به اجرای بندهای توافق آتش بس در غزه به ما داده شده است. ما از اسرائیل می‌خواهیم به پروتکل انسانی پایبند باشد. 

همچنین ابو حمزه، سخنگوی نظامی «سرایا القدس»، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین روز چهارشنبه گفت: «وقایع و حوادث ثابت کرده تنها راه‌حل بازگرداندن اسرا و بازگشت ثبات، توافق تبادل اسرا است». وی افزود: «مقاومت فلسطین به وظایف و تعهدات خود به بهترین وجه عمل کرده در حالی که دشمن اسرای خود را در خطر و سرنوشت نامعلوم رها کرده است». 

ابوحمزه تصریح کرد: «اسرائیل، مسئول تبعات عدم پایبندی به تعهدات در قبال ملت فاجعه دیده ما و نقض مکرر توافق آتش‌بس است و سرنوشت اسرای نزد مقاومت، به رفتار منفی یا مثبت نتانیاهو مرتبط است». سخنگوی نظامی سرایا القدس گفت: «بر این قاعده ثابت تاکید می‌کنیم که ما به توافق آتش بس با تمام جزئیات آن تا زمانی که دشمن به آن پایبند باشد، 

پایبند هستیم».