جایگاه ویژه تراکتور در جدول متفاوت لیگ برتر
همیشه صدرنشین
نیمه اول بیستوچهارمین دوره لیگ برتر فوتبال ایران، در حالی به سر رسید که تراکتوریها با ۳۲ امتیاز به صدر جدول تکیه زدند و راهی تعطیلات زمستانه شدند. ۱۰ برد، دو مساوی و سه باخت، حاصل کار شاگردان دراگان اسکوچیچ در نیمفصل اول بود. آنها دور رفت را رویایی تمام کردند و توانستند صدر جدول را از سپاهان پس بگیرند. علاوه بر این، بازیکنان تیم سرخپوش تبریزی هم از نظر فردی عملکرد خوبی داشتند و درمجموع این تیم در جدولها و آمارهای بسیار زیادی صدرنشین شد.
جدای از این، یکی از مواردی که همیشه در پایان یک مرحله از لیگ یا فصل مورد بحث قرار میگیرد، میزان اثربخشی بازیکنان خارجی داغ بوده است. این بار برای قضاوت در مورد بهرهگیری از بازیکنان خارجی، جدولی متفاوت طراحی شده است. این جدول صرفا بر اساس گل زده بازیکنان خارجی طراحی شده است و تا حدی میتواند معیار مناسبی برای سنجش عملکرد آنها باشد. جالب است بدانید که تراکتورسازی در این جدول هم صدرنشین شده است.
تراکتور و عادت صدرنشینی
تراکتور از جمله تیمهایی است که بازیکنان خارجی زبدهای در اختیار دارد که از آن جمله میتوان به تومیسلاو اشتراکالی و ریکاردو آلوز اشاره کرد. این دو بازیکن به تنهایی هفت گل برای تراکتور زدند و با اتکا به درخشش این بازیکنان، تراکتور همانطور که در جدول کلی لیگ صدرنشین است در جدول بهرهگیری بازیکنان خارجی هم در رده اول قرار میگیرد. با این تفاوت که در جدول بازیکنان خارجی امتیاز کمتری کسب کرده ولی اختلاف بیشتری با تیم دوم دارد. در جدول لیگ تراکتور همامتیاز با سپاهان ۳۲ امتیازی است ولی در جدول بازیکنان خارجی ۲۸ امتیاز دارد و هفت امتیاز از تیم دوم بیشتر کسب کرده است.
غافلگیری بزرگ در رده دوم
استقلال خوزستان بیش از هر تیم دیگری مدیون بازیکنان خارجی خود است. این تیم که در جدول لیگ در میانههای جدول دست و پا میزند در جدول بازیکنان خارجی در رده دوم است. مهاجم کنگویی استقلال خوزستان یعنی تیوی بیفوما با درخشش در نیمفصل اول، خواهان زیادی بین باشگاههای ایرانی پیدا کرده است. ساویو روبرتو و کاینا نونیز دیگر بازیکنان خارجی استقلال خوزستان هستند که این تیم با در نظر گرفتن عملکرد این بازیکنان ۲۱ امتیازی خواهد بود.
استقلال و پرسپولیس مثل هم
استقلال و پرسپولیس در جدول بهرهگیری از بازیکنان خارجی عملکرد کاملا مشابهی داشتند. هر دو تیم مهاجم خارجی در ترکیب خود در نیمفصل اول داشتند که در گلزنی ناکام ماند. لوکاس ژوائو و گوستاوو بلانکو سرنوشت مشابهی تجربه کردند. استقلال در روزهای پایانی نیمفصل، مسعود جوما مهاجم کنیایی را به خدمت گرفت و این بازیکن موفق به گلزنی شد. رافائل سیلوا و جلالالدین ماشاریپوف دیگر گلزنان خارجی استقلال بودند. در ترکیب پرسپولیس، بهترین گلزن خارجی این تیم یعنی گیورگی گولسیانی باز هم به گلزنی خود ادامه داد. اوستون اورونوف و ایوب العملود دیگر گلزنان خارجی پرسپولیس در این فصل بودند. پرسپولیس و استقلال با استفاده از بازیکنان خارجی خود ۲۱ امتیاز کسب کردند و به طور مشترک در رده سوم قرار گرفتند.
پنج تیم گلزن خارجی ندارند
در فهرست گلزنان پنج تیم از ۱۶ تیم این فصل نام هیچ بازیکن خارجی به چشم نمیخورد. از این پنج تیم تنها ذوبآهن از بازیکن خارجی استفاده کرده و چهار تیم دیگر اصلا بازیکن خارجی ندارند. همانند جدول لیگ، در جدول بهرهگیری از بازیکنان خارجی هم، هوادار بدترین عملکرد را دارد. ملوان، شمسآذر قزوین، ذوبآهن و آلومینیوم اراک در ردههای دوازدهم تا پانزدهم جای دارند. سپاهان که سرشناسترین بازیکن تاریخ لیگ برتر یعنی استیون انزونزی را در اختیار دارد، تنها نام این بازیکن را در فهرست گلزنان خارجی خود میبیند که یک گل زده و در رده نهم این جدول است.
دیدگاه تان را بنویسید