نیویورکتایمز:
اسرائیل بهدنبال حضور دائمی در سوریه است
پس از سقوط دولت «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه، شرایط داخلی این کشور با هرج و مرج روبرو شده است. بهعنوان بخشی از تلاش اسرائیل برای بهرهبرداری نظامی از شرایط کنونی سوریه، ارتش این رژیم برای اولین بار پس از سال ۱۹۷۴ چندین کیلومتر وارد خاک سوریه از سمت بلندیهای اشغالی جولان شد. همچنین کابینه این رژیم با اشغال منطقه جبل الشیخ سوریه و برپایی یک منطقه حائل در این منطقه موافقت کرد.
ورود تانکهای رژیم اسرائیلی به خاک سوریه، بهمعنای پایان یافتن توافقنامه توقف درگیری بین رژیم اسرائیل و دمشق بود که در سال ۱۹۷۴ امضا شد. در این توافقنامه مقرر شد که دمشق و تلآویو کشور آتشبس را حفظ کرده و اسرای جنگی هر ۲ طرف را فوراً بازگردانند. سپس، رژیم اسرائیلی از تمام مناطق محاصرهشده و بالای کوه حرمون که در طول جنگ اشغال کرده بود، به همراه مساحتی حدود ۲۵ کیلومتر در اطراف شهر قنیطره و سایر مناطق کوچک اشغال شده در طول جنگ ۶ روزه عقبنشینی خواهد کرد.
در نهایت، میان مرز سرزمینهای اشغالی و سوریه، منطقه حائل ۲۳۵ کیلومتری قرار گرفت که نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد در آن مستقر شدند. اما با توجه به نادیده گرفتهشدن این توافق توسط رژیم صهیونیستی، نشریه آمریکایی «نیویورکتایمز» شامگاه شنبه گزارش کرد که اکنون بسیاری نگران اشغال شدن دائمی سوریه توسط اسرائیل هستند.
نشریه آمریکایی نوشت: «شاید سقوط دولت اسد به جنگ داخلی در سوریه پایان داده باشد. اما سقوط دولت او، راه را برای اشغال سوریه توسط اسرائیل باز کرده است. اکنون هزاران شهروند سوریه تحت اشغال اسرائیل زندگی میکنند و بسیاری از آنها نگران حضور دائمی سوریه توسط اسرائیل هستند». به اذعان نشریه آمریکایی، دستور «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل برای اشغال سوریه تحت بهانه ادعایی همچون «کسب اطمینان درباره حضور نیروهای متخاصم در منطقه حائل» خشم جامعه جهانی علیه نقض توافقنامه ۱۹۷۴ توسط اسرائیل را براگیخته است. نیویورکتایمز نوشت: «اکنون بخشی از سوریه به منطقهای مشابه کرانه باختری تبدیل شده است. ارتش اسرائیل برای هر اقدامی از آزادی عمل کامل برخوردار است. آنها هرکجا که بخواهند میروند و هرکسی را که اراده کنند، دستگیر میکنند». علاوهبر اشغال شدن مناطقی در سوریه توسط اسرائیل، به اذعان نشریه آمریکایی، ارتش این رژیم لولههای آب و کابلهای برق اطراف برخی از روستاها آسیب رسانده و باعث خاموشی و قطع آب شده است. پیشتر روزنامه «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی نوشت: «مقامهای بلندپایه اسرائیلی اعلام کردند که تلآویو میخواهد منطقهای به عمق ۱۵ کیلومتر در خاک سوریه را بهعنوان محدوده عملیاتی تحت کنترل خود حفظ کند تا اطمینان حاصل شود که متحدان دولت جدید سوریه قادر به شلیک موشک به سمت بلندیهای جولان نخواهند بود».
دیدگاه تان را بنویسید