شیرین هانتر:
بمب اتمی هم معضل امنیتی ایران را حل نمیکند
![بمب اتمی هم معضل امنیتی ایران را حل نمیکند](https://static3.toseeirani.ir/thumbnail/TTYQuCFrSOHS/xBsWioF62eYGs_ZiuP0zXEkSUM5jven1O2d9YtBDYwh4Apf5-3Cqf8rRtQJjH40FPVyFofO-pmBd3-bDzxbFvkB0a5xZ0RyWaUyS4xxv6Q67KqxuNYxuAg,,/%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%87%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B1.jpg)
عضو شورای روابط خارجی آمریکا، گفت: گفتوگو و مصالحه با آمریکا بیشتر منافع ایران را تامین میکند. زمان آن است که ایران به جای اهداف دست نیافتنی بر منافع خود تمرکز کند. گفتوگو و مصالحه بیشتر برای تامین منافع ایران است. زمان آن است که ایران به جای اهداف دستنیافتنی بر منافع خود تمرکز کند.
پروفسور «شیرین هانتر»، در گفتگویی با «تابناک» تصریح کرد: رفتن به دنبال بمب معضل امنیتی ایران را حل نمیکند. حتی اگر چند بمب بسازد، ایران فاقد قابلیت حمله دوم خواهد بود که برای بازدارندگی پایدار ضروری است.
این متخصص مسائل سیاسی ایران، خاورمیانه و اسلام سیاسی، گفت: ترامپ «یادداشت ریاست جمهوری» در خصوص ایران را امضا کرد. یادداشت ترامپ در اصل شرایط دیرینه آمریکا برای رفع تحریمها را تکرار میکند. سیاستهای منطقهای ایران، بهویژه موضع ایران در قبال اسرائیل، از بسیاری جهات و باوجود اظهارات مخالف، موانع مهمتری برای تفاهم با واشنگتن بوده تا موضوع هستهای. حتی برجام اولین گام برای رسیدگی به مشکلات
دیگر بود.
عدم مذاکره با آمریکا، هدیه به نتانیاهو است
هانتر تصریح کرد: با این حال، تندروها چه در ایران و چه در آمریکا از بهبود تدریجی روابط جلوگیری کردند و در نهایت ترامپ از برجام خارج شد. اسرائیل خواهان کاهش تنش در روابط ایران و آمریکا نیست و با حفظ تحریمها و فشارها میخواهد ایران را بیشتر تضعیف کند. امتناع ایران از گفتوگو با آمریکا هدیهای به نتانیاهو است.
به گفته عضو شورای روابط خارجی آمریکا، به سختی میتوان گفت که این یادداشت تنها یک تاکتیک مذاکره است یا یک گزینه سیاست جدی. با این حال، با توجه به تجربیات گذشته، ایران باید تهدیدات را جدی بگیرد. ترامپ مایل به توافق است، اما بعید است که از اکثر خواستهها دست بکشد. این مسائل تنها در صورتی روشن میشود که ایران با آمریکا گفتوگو کند.
وی ادامه داد: امتناع ایران از گفتوگو با آمریکا مانع بزرگی برای هرگونه توافق احتمالی با واشنگتن بوده است. این موضع ایران فراتر از دوره ریاست جمهوری ترامپ است و به سالهای اولیه پس از انقلاب ۱۹۷۹ بازمی گردد. در طول سالها، گروههایی که مخالف هرگونه آشتی با ایالات متحده هستند، آنهایی را که معتقد به گفتوگو با آمریکا هستند، تضعیف کردهاند.
هانتر گفت: من رویکرد ترامپ در قبال ایران را تایید نمیکنم و معتقدم که این رویکرد غیر سازنده است. با این حال، از آنجایی که ایران به رهایی از فشار نیاز دارد، باید انعطاف بیشتری از خود نشان دهد و حداقل با گفتوگو با واشنگتن، احتمالات مرتبط با روابط بهتر و رفع تحریمها را آزمایش کند. غرور بیش از حد میتواند برای ایران گران تمام شود.
این متخصص مسائل سیاسی ایران، خاورمیانه و اسلام سیاسی، در پاسخ به اینکه «آیا ممکن است ترامپ قبل از شروع مذاکرات احتمالی، خواهان فعال شدن مکانیسم ماشه از سوی انگلیس یا فرانسه شود؟»؛ ادامه داد: افرادی مانند «الیوت آبرامز» دلیل اصلی موضع سخت آمریکا در قبال ایران بودهاند. آبرامز یکی از افرادی بود که در سال ۲۰۰۳ راه رسیدن ایران به آمریکا را مسدود کرد. او دوست داشت ایران را به عنوان یک کشور متحد و یکپارچه نابود کند. این یکی دیگر از دلایلی است که ایران باید با آمریکا گفتوگو کند. حتی اگر اتفاق مهمی رخ ندهد، ایران چیزی را از دست نخواهد داد. ایران تنها کشوری در جهان است که حاضر به مذاکره با آمریکا نیست. حتی نیکلاس مادورو با آمریکاییها
صحبت میکند.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که «حمله نظامی اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران چقدر محتمل است؟»؛ گفت: حمله به سایتهای هستهای ایران آخرین راهحل خواهد بود. اول از همه، چنین حملهای میتواند پیامدهایی برای کل منطقه از نظر آلودگی هستهای داشته باشد. ثانیاً در چنین حالتی ایران مجبور به واکنش میشود. این به معنای جنگ منطقهای است؛ بنابراین من شک دارم که ترامپ چنین حملهای را تحریم کند، اما ایران باید چنین تهدیدهایی را جدی بگیرد. نتانیاهو و ترامپ هر دو غیرقابل پیشبینی هستند.
دیدگاه تان را بنویسید