آمار شاخص فلاکت در تابستان امسال نشان می‌دهد این شاخص در کمترین سطح در ۵ سال اخیر (به استثنای سه فصل) قرار گرفته است.

به گزارش اکوایران، یکی از شاخص‌هایی که در هر اقتصاد میزان مطلوبیت زندگی آحاد جامعه را نشان می‌دهد، شاخص فلاکت است. شاخص فلاکت از دو عنصر اصلی بیکاری و تورم تشکیل شده؛ دو عنصری که افزایش آنها وضعیت زندگی مردم یک منطقه را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. در محاسبه شاخص فلاکت از نرخ بیکاری فصلی و نرخ تورم سالانه در هر فصل استفاده می‌شود.

بررسی روند شاخص فلاکت از بهار سال ۱۳۹۲ تا تابستان سال جاری حاکی از آن است که شاخص فلاکت در تابستان امسال نزولی شده و به کمترین سطح خود در پنج سال اخیر به استثنای سه فصل ابتدایی ۱۳۹۹ رسیده است.

بررسی روند شاخص فلاکت نشان می‌دهد براساس آمارهای مرکز آمار ایران نشان می‌دهد بهترین وضعیت شاخص فلاکت کشور در ۱۱ سال گذشته مربوط به دوران توافق برجام بوده است. در مدت امضای برجام تا زمان خروج آمریکا از برجام، شاخص فلاکت کشور به کمتر از ۳۰ رسیده است. کمترین سطح شاخص فلاکت کشور نیز در همین مدت بوده و در تابستان ۱۳۹۶ رقم خورده است. طبق آمارها شاخص فلاکت در تابستان ۱۳۹۶ سطحی معادل ۱۹.۲ داشته است.

پس از خروج آمریکا از برجام سطح شاخص فلاکت به کل تغییر کرد و به بالای ۴۰ واحد انتقال یافت. شاخص فلاکت در همین دوران بالاترین سطح خود را به ثبت رساند. بهار سال گذشته بیشترین سطح شاخص فلاکت در کشور رقم خورد که براساس آن سطح فلاکت به ۵۶.۷ واحد رسید؛ سطحی که در این مدت بی‌سابقه بوده است.

پس از آن با سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی به مرور شاخص فلاکت روند کاهشی به خود گرفت و تا تابستان امسال به کاهش خود ادامه داد طوری‌که در تابستان امسال به سطح ۴۱.۷ رسید. با وجود اینکه شاخص فلاکت از بهار سال گذشته تاکنون کاهش پیدا کرده اما همچنان سطوحی بالاتر از ۴۰ واحد را تجربه می‌کند.

آخرین آمار محاسبه شده از شاخص فلاکت در تابستان امسال پایین‌ترین سطح را از زمستان ۱۳۹۹ داشته ولی اگر سه فصل استثنا را در سال ۱۳۹۹ در نظر نگیریم می‌توان روند شاخص فلاکت را به گونه دیگری مشاهده کرد. در این صورت شاخص فلاکت  در تابستان امسال کمترین سطح خود را از بهار ۱۳۹۸ یعنی در ۵ سال اخیر به ثبت رسانده است.